Recept

Bananenbrood

Het bananenbrood, er zijn honderden recepten voor en zoveel variaties. Ook wij hebben een heerlijke variant, een bananenbrood met pistache en kokos. Wie ons op Instagram volgt heeft hem al voorbij zien komen en na al die likes en reacties moesten we het recept wel met jullie delen! Het bananenbrood is lekker voor bij het ontbijt, lunch, de thee of gewoon als tussendoortje. Kortom bananenbrood kan eigenlijk altijd en smaakt heerlijk, veel vinden het net tussen een cake en brood inzitten. Naast de basis kan je er natuurlijk in doen wat je lekker vind, wij vinden hem zo erg lekker!

Bananenbrood

Voor: 1 bananenbrood
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gr dadels (ontpit)
  • 25 gr kokosrasp
  • 35 gr pistache noten (gepeld)
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontpit de dadels en hak de pistache noten fijn. Pureer nu eerst de bananen met de dadels tot een gladde moes met een staafmixer.
2. Klop in een andere kom de eieren met een snufje zout luchtig. Meng nu de bananenpuree met de eieren.
3. Voeg vervolgens de noten, kokos en meel toe en spatel dit door het bananenbeslag tot een egaal mengsel.
4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het mengsel in. Wij sneden voor de garnering nog een banaan over de lengte door en legde twee plakken banaan boven op het beslag.
5. Bak nu het bananenbrood af in zo’n 40 à 45 minuten. Hierna kan je checken of hij gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Wanneer deze er droog en schoon uitkomt is het brood gaar.
6. Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster waarna je kan gaan smullen!

Bananenbrood
Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eline
    juni 14, 2015 at 1:02 pm

    Wat ziet dat er smakelijk uit, vooral door die gehalveerde bananen bovenop. Dat geeft me inspiratie! Leuk!

  • Leave a Reply