Recept

Banana Breakfast Bowl

Het ontbijt is 1 van de belangrijkste maaltijden van de dag. Wij kunnen deze dan ook echt niet overslaan, je functioneert gewoon een stuk minder lekker zonder ontbijt. Deze banana breakfast bowl is dan ook erg lekker en voedzaam. Een ideaal ontbijt om de dag me te beginnen, ook maak je de banana breakfast bowl in een handomdraai. Het enige wat je hoeft te doen is even blenden! De granola of muesli geeft een lekker crunch aan de bowl. Wij houden van kokos en gebruikten daarom onze favoriete kokosmelk, deze kan je ook vervangen voor amandelmelk. Zo kan je de bowl dus geheel naar smaak maken met je favoriete granola en melk. De banana breakfast bowl is een heerlijk en gezond ontbijtje om de dag goed mee te beginnen.

Ingrediënten

  • 30 gr havermout
  • 1/2 bevroren banaan
  • 300 ml Franse kwark mager
  • 50 ml Coconut Dream
  • 1 tl honing
  • Snufje zeezout
  • 2 gr kokosrasp
  • 10 gr granola
  • 5 plakjes banaan

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten behalve de kokos, granola en extra banaan toe aan de blender en mix tot er een gladde massa ontstaat. Je kan zelf de structuur bepalen door langer of korter te blenden.
  2. Schenk de banana serve in een kom en top het af met de krokante granola.
  3. Maak het geheel helemaal af met wat plakjes banaan en geraspte kokos.

Tip
Vergeet niet eerst de schil van de banaan te verwijderen voordat je hem invriest. Anders zit je ’s ochtends alsnog lang te prutsen. Wij gebruikten voor dit recept de muesli 4 granen van Jumbo maar de volgende keer gaan we hem lekker met een homemade granola maken.


Voedingswaarden per portie (macro’s)
De voedingswaarde is inclusief toppings berekent.

Calorieën – 464 kcal
Koolhydraten – 70 gr
Eiwitten – 32 gr
Vezels – 5 gr
Vetten – 5 gr

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Charelle
    januari 15, 2017 at 8:18 am

    Klinkt goed! En wat een mooie foto’s! <3 Ik vind het nu alleen wel een beetje koud voor een frozen ontbijtje, dus ik bewaar het recept even voor de zomer. 😉

    • Reply
      88 Food
      januari 17, 2017 at 3:48 pm

      Dankjewel! De kou van het gerecht valt reuze mee, ook geven de kokos en de banaan er een tropische touch aan. 🙂

    Leave a Reply