Recept

Aubergine met Vijgen en Prei

Vandaag een lekker vegetarisch recept op de blog namelijk aubergine met verse vijgen en prei. Een simpel gerecht dat heerlijk smaakt! Wij maakten de aubergine op een zondag toen we geen zin hadden om uitgebreid te gaan koken. We hebben erg lekker gegeten en het resultaat smaakte zelfs beter dan verwacht. De verse vijgen in combinatie met de aubergine en de andere toppings is een heerlijke combi. Kortom heb je zin in wat lekkers maar wil je niet teveel moeite doen in de keuken dan is dit een ideaal recept voor je.

Aubergine met Vijgen en Prei

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 38 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 verse vijgen
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 prei
  • 4 à 6 cherrytomaten
  • 1 mozzarella bol
  • 4 balsamico-azijn
  • 1 el fijne suiker
  • Zonnebloemolie
  • Zeezout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine door de lengte doormidden en snijd hem over de gehele lengte diagonaal in. Zorg dat je niet te diep gaat en het vel kapot snijdt. Knijp de knoflook er boven uit en besprenkel royaal met olie. Zorg dat de knoflook ook lekker in de diagonale inkepingen gaat. Strooi er nog wat zout over en plaats de aubergine helften in een bakblik in de oven voor 30 minuten.
2. Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in halve ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de mozzarella in plakjes. Bak in een pan de prei en tomaatjes kort totdat de huid van de tomaten licht gaat blaren.
3. Neem een pan en doe de balsamico-azijn en suiker erin. Breng het mengsel aan de kook en laat het zachtjes inkoken tot een dikke siroop.
4. Wanneer de aubergine klaar is haal je hem uit de oven en beleg je de helften met mozzarella plakjes. Hierop doe je de prei en cherrytomaten. Snijd partjes van de vijgen en leg deze ook op de aubergine helften. Doe de aubergines terug in de oven voor zo’n 8 à 10 minuten op dezelfde temperatuur tot de mozzarella mooi gesmolten is.
5. Wanneer de aubergine klaar is drizzle je de balsamico siroop erover en strooi je er nog wat zout overheen. De aubergine met vijgen en prei is klaar.

Aubergine met Vijgen en Prei

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply