Recept

Asian Chickenburger met Kimchi

Asian Chickenburger met Kimchi
Het maken van een Asian chickenburger stond al een tijdje op mijn lijstje. Dus toen ik sowieso naar de Amazing Oriental in Den Haag wilde gaan kon ik gelijk wat ingrediënten meenemen voor deze burger. De week ervoor had ik al een beetje een recept uitgewerkt dus ik wist wat ik nodig had. Die avond at ik toevallig bij Hudson de ‘Korean Crunchy Chicken’, ook een burger met Aziatische twist! De zondag erna ging ik aan de slag en maakte de burger. Dit keer ben ik gegaan voor een kant-en-klare kimchi maar het lijkt me zeker leuk om deze eens zelf te maken. Toen ik eenmaal de burger gemaakt had twijfelde ik toch even kort of alles lekker bij elkaar was. Maar gelukkig wist ik na de eerste hap al dat de Asian chickenburger erg lekker smaakte! Fijne smaken en niet te pittig. Kortom houd je van Asian food en van burgers, probeer dan zeker een keer deze burger.

Asian Chickenburger met Kimchi
Voor: 2 Asian chickenburgers
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr kippengehakt
  • 2 sesam burgerbroodjes
  • 1/2 groene chilipeper
  • 1 knoflookteen
  • Scheut sesamolie
  • 1/4 komkommer
  • Handje taugé
  • Handje geraspte wortel
  • 2 à 3 kropjes mini pak choi
  • 3 à 4 el kimchi
  • Scheut rijstazijn
  • Scheut mirin
  • chili-mayonaise of licht pittige bbq-saus
  • Verse koriander (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Snijd over de lengte plakken van de komkommer en doe deze met een scheut rijstazijn, mirin en een snufje zout in een kom. Laat marineren.
  2. Snijd de knoflook en de chilipeper fijn en meng deze samen met het kippengehakt. Maak hier twee burgers van (niet te dik).
  3. Maak de taugé en pak choi schoon en snijd de pak choi in reepjes. Doe de gesneden pak choi, geraspte wortel en kimchi in een kom en meng door elkaar.
  4. Verwarm een grillpan en snijd de broodje open. Grill deze in de pan voor zo’n paar minuutjes.
  5. Smeer de burgers in met wat olijfolie en grill deze in de pan totdat ze mooi gaar en gekleurd zijn.
  6. Ondertussen maak je een sausje door mayonaise te mengen met wat sriracha of sambal. Of je mengt een bbq-saus met wat sambal.
  7. Tijd om de burger op te bouwen. Begin met een laagje saus op het broodje, leg daarop de taugé en komkommer. Vervolgens plaats je de burger en beleg je deze met de kimchi salade en wat blaadjes verse koriander. Het kapje van het broodje erop en je hebt de Asian Chickenburger.

Asian Chickenburger met Kimchi
Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply