Hotspot

Hangar 85

Laatst genoten we in de Rotterdamse wijnhaven van verfijnde gerechtjes en een mooi glas wijn. Hangar 85 heeft namelijk een uitstekende dinerkaart en ondanks dat zij een gastrobar zijn, hebben ze toch de laagdrempeligheid van een wijnbar. De zaak bevindt zich op loopafstand van het drukke centrum en hier kan je even tot rust komen. Ze hebben namelijk ook een heerlijk terras met uitzicht op het water. Wij kenden tot voor kort deze plek nog niet ook al bestaat Hangar 85 toch al sinds 2015. Het is de droomzaak van Lian Bouman (eigenaresse) op een mooie locatie midden in Rotterdam.

Hangar 85Hangar 85

AMBIANCE / INTERIEUR

Door het toegankelijke en strakke design van Hangar 85 zal iedereen zich op zijn gemak voelen. De enorme raampartijen zorgen voor veel licht en uitzicht. Achterin vind je de open keuken met daarnaast de bar. Verder is de zaak rauw en modern ingericht met een knipoog naar de havenloods. De stoelen zitten heerlijk, deze komen dan ook uit de meubelzaak van Lian haar broers. Kortom er is voor iedereen wel een plekje te vinden. Van de bar tot aan het terras buiten.

Hangar 85

HET PERSONEEL

Het personeel is vriendelijk en gastvrij. Ook hebben zij verstand van de gerechten en wijn. Wij werden vooral geholpen door Lian zelf, erg aardige en leuke vrouw. Wanneer je een kijkje in de keuken neemt zie je dat de keukenboys ook lekker bezig zijn. Ze zijn op elkaar ingespeeld en werken netjes. De gerechtjes die naar buiten komen zien er dan ook prachtig uit.

Hangar 85
Hangar 85

HET ETEN

De gerechten op het menu zijn het best te omschrijven als klassiek met een wereldse touch. Natuurlijk hebben zij ook een uitgebreide borrelkaart en organiseren zij borrels met Loopuyt.
Wij begonnen het diner met een prosecco en een amuse, een bitterbal van truffelrisotto met een crème van rode biet. Superlekker! Dat beloofd veel goeds. Vervolgens kregen we de tonijn tataki met groene thee, zoet-zuur, piccalilly schuim en kroepoek van inktvis-inkt. Deze zag er heel lekker uit maar wij vonden hem vrij vlak van smaak, de schuim smaakte wel goed. Daarna kwam het lekkerste gerechtje van de avond. Een 24 uur langzaam gegaard stuk buikspek met een Oosterse lak en zoet-zuur van rammenas en rode ui. Dit smaakte echt fantastisch.

Hangar 85
Het hoofdgerecht zag er misschien het minst mooi uit maar was wel super lekker. Jodenhaas met een crème van bataat, romanesco, groene asperges, twee blini’s met kerrie, krokant gebakken oesterzwammen en een jus van gepofte sjalot. Heerlijk mals en die blini’s en krokant gebakken oesterzwammen, yum! Tijd voor het nagerecht, dit zag er weer erg mooi uit. Een zacht taartje van mandarijn, marshmallow van mandarijn, gel en macaron van bergamot en ijs van bloedsinaasappel. Vooral het ijs was onwijs lekker. Overal kregen we bijpassende wijnen geschonken maar aangezien wij niet meer zoveel drinken hebben we alleen geproefd.
Hangar 85 lijkt ons dan ook een erg fijne spot tijdens de zomer voor een lekker drankje en een hapje met uitzicht.

Hangar 85
Foto’s door: Davis Dambenieks

Hangar 85
Wijnhaven 85
3011 WK Rotterdam
W: www.hangar85.nl

Geopend van dinsdag t/m zondag 12:00 tot 23:30.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply