Hotspot

Café Rotterdam

Café Rotterdam zit in de eerste boog van de Cruise Terminal Rotterdam en heeft sinds kort een geheel nieuwe look. De meeste zullen het oude café nog kennen maar met het nieuwe interieur, een jonge keukenbrigade en een nieuw menu zorgen voor een ware transformatie. Wel nog steeds met het geweldige uitzicht op de Maas en de Rotterdamse skyline waar Café Rotterdam al bekend om stond. Vorig jaar zaten we dan ook op het verhoogde terras te genieten van een cocktail in de zon na een geslaagde terrassen tour. En afgelopen week waren we er om de nieuwe kaart van chef-kok Merijn Sips te proeven, gerechten die gebaseerd zijn op de Franse keuken met een creatieve draai. Want voor de Dudok appeltaart kan je niet meer terecht bij Café Rotterdam!

Café Rotterdam

Café Rotterdam

AMBIANCE / INTERIEUR

Tal van glazen lampjes, het prachtige uitzicht en een plafondhoge stalen constructie. Café Rotterdam is mooi en toepasselijk ingericht met veel industriële details gecombineerd met zachte kleuren. Achterin kijk je meteen de open keuken in en rechts achter vind je de bar. Ook hangen er verschillende oude zwart/wit foto’s van havenmedewerkers op groot formaat en zie je veel hout. De tafels zijn netjes gedekt en met zo’n uitzicht op onder andere de Erasmusbrug zit je heerlijk bij Café Rotterdam.

Café Rotterdam

Café Rotterdam

Personeel

In de keuken zwaait de getalenteerde chef-kok Merijn Sips, pas 26 jaar, de scepter samen met zijn sous-chef Jochem Appel. Het hele keukenteam is jong en door Merijn zelf geselecteerd. Hiervoor deed hij al veel ervaring op bij Las Palmas, restaurant De Harmonie en Librije’s Zusje. Hij wilt graag mooie en creatieve gerechten maken met verse betaalbare producten zodat het voor iedereen toegankelijk blijft. Lekker smaakvol en een lust voor het oog. Wendy Persoon is de gastvrouw zorgt samen met haar enthousiaste team voor de service. Zij hebben kennis van de kaart en de wijn en zorgen ervoor dat je niks tekort komt tijdens je avond uit.

Café Rotterdam

Het eten

Dat de keuken vol enthousiasme en passie te werk gaat is zeker te proeven want het eten smaakt echt heerlijk. Wij begonnen met een amuse van wijting en papillote, erg origineel en lekker. Toen kwam het mooie voorgerecht, Denise haar favoriet, avocado met zoetzuur van komkommer, mozzarella en ijs van gorgonzola. Echt wauw! Vervolgens kregen we maar liefst twee hoofdgerechten die er stuk voor stuk top uitzagen. Eerst een stukje kabeljauw met groene kool, ansjovis, macadamia noten en een saus van verjus en basilicum. Daarna een gekonfijte lamsnek met verschillende bereidingen van topinamboer, jus en limoen. Wederom smaakte het geweldig. En alsof ze wisten wat we allemaal lekker vinden kregen we als dessert yoghurtijs met kokosschuim, venkel en een saus van lychee en yuzu. Wij zijn niet echt van de zoete desserts maar dit was echt heerlijk.
Als klap op de vuurpijl kregen we bij de thee nog huisgemaakte friandises. Kortom bij Café Rotterdam eet je echt super voor een goede prijs. Voor een drie-gangen-menu betaal je € 35,- en ook de wijnliefhebber zit goed bij Café Rotterdam. Ze zijn geopend voor lunch en diner. Maar wil je van de zomer bijvoorbeeld genieten op het terras van wat kleins dan is er ook een wine & bites kaart met lekkers zoals oesters met rode kool en appel. Overigens wisselt de kaart met het seizoen mee en zullen er regelmatig nieuwe gerechtjes verschijnen.

Café Rotterdam

Café Rotterdam

Café Rotterdam
Wilhelminakade 699
3072 AP Rotterdam
E: info@caferotterdam.nl
T: 010 290 8442
W: Website

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Dar
    maart 4, 2016 at 1:17 pm

    Door jullie ga ik vanavond hier ga eten vanavond, ik ben heel erg benieuwd!

    • Reply
      88 Food
      maart 4, 2016 at 2:10 pm

      Wat leuk, geniet ervan!

    Leave a Reply