Hotspot

Barbèq Brazilian Streetfood

Vorige maand waanden wij ons heel even in Brazilië toen we op het terras van Barbèq aan de caipirinha’s zaten. Bij veel Nederlanders is de Braziliaanse keuken nog niet zo bekend en dat is jammer. Want het is een heerlijke en kleurrijke keuken met verschillende buitenlandse invloeden zoals Portugees, Japans en Libanees. Ook bij ons was deze keuken nog niet heel bekend en verder dan de caipirinha en cassave kwamen we dan ook niet. Gelukkig is er in Den Haag nu een restaurant dat ons in deze Zuid-Amerikaanse sferen brengt namelijk Barbèq. Het pareltje is te vinden in de Torenstraat naast Kua en heeft een heerlijk terras. We hebben het zaakje leren kennen door Nick zijn werk en gingen er laatst op een zonnige avond eindelijk een keer eten. Mede om alvast helemaal in de vakantie stemming te komen voor onze trip naar Aruba.

Barbèq Brazilian Streetfood
Barbèq Brazilian Streetfood

AMBIANCE / INTERIEUR

Barbèq is een klein en gezellig restaurant dat gerund wordt door moeder en dochter. De naam is dan ook een samenvoeging van hun voornamen, Barbara en Rebeca. Het terras bestaat uit blauwe tafels en gele stoelen, het restaurant zelf is van de buitenkant ook dezelfde kleur blauw. Binnen hebben ze het slim ingericht om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte die ze hebben. Achterin vind je de open keuken en bar. De muur is gedecoreerd met wat planten en er is een plank vol mooie kookboeken over streetfood en Brazilië. Kortom binnen is het lekker knus en huiselijk wat het restaurant voor iedereen toegankelijk maakt. Leuk detail, in je cocktail krijg je een leuk lepeltje met een papegaai erop wat meteen weer die tropische sfeer meegeeft.

Barbèq Brazilian Streetfood
Barbèq Brazilian Streetfood

HET PERSONEEL

Het is alweer bijna een jaar geleden dat moeder en dochter de zaak openden en nog steeds doen de dames alles zelf. Van het koken en serveren tot aan de afwas en het maken van caipirinha’s. Echt respect voor hun, want ondanks het keiharde werken zijn ze er toch voor de gast met een grote glimlach en een goede portie Braziliaanse gastvrijheid. Zo af en toe worden ze wel bijgestaan door één man personeel en zijn ze hard opzoek naar een kok.

Barbèq Brazilian Streetfood
Barbèq Brazilian Streetfood
Leuk om te vertellen is dat Barbara in Nederland geboren is en toen voor het werk van haar vader naar Brazilië is verhuisd. Haar dochter is daar wel geboren en samen zijn ze naar Nederland gekomen. Rebeca haar ouders zijn uit elkaar en haar vader woont nog in Brazilië. Zij bezoekt hem dan ook regelmatig. Beide missen ze Brazilië en hun stad São Paulo wel. Ze hebben het gevoel dat ze hier in ons koude kikkerlandje toch niet helemaal op hun plek zijn. Mede daarom hebben ze hun droom van een eigen zaak waar gemaakt en verblijden ze ons met Barbèq, de plek om hun ‘Paulista’ lifestyle te proeven en te ervaren.

Barbèq Brazilian Streetfood
Barbèq Brazilian Streetfood

HET ETEN

De gerechten en cocktails van Barbèq worden naar authentiek Braziliaanse en familie recepten gemaakt met verse producten. De favorieten van Barbara zijn de Moqueca, een Braziliaanse visstoof en de Caipirinha de Pitanga. Helaas kunnen ze deze laatste niet hier in Nederland serveren omdat het rode vruchtje hier niet verkrijgbaar is. Dus tip voor als je in Brazilië bent!
Wij begonnen met de caipi maracujá en de caipi lychee gengibre daarbij aten we een bord vol heerlijke petiscos. Dat zijn kleine Braziliaanse hapjes zoals bolinhos de bacalhau (kabeljauw/aardappel balletjes), coxinha (kipkroketjes) en pão de queijo (kaasbroodje van topiocameel). Echt super lekker allemaal en rijk van smaak.

Barbèq Brazilian Streetfood
Barbèq Brazilian Streetfood
Daarna kregen we een vegetarische stoofschotel van de dag met gebakken banaan en andere mooie groentes, erg smaakvol en heerlijk in combinatie met de rijst. Ook aten we de terrina gaúcha de costela, deze bestaat uit langzaam gegaard (15 uur) rundvlees waar ze een terrine van vormen met twee verschillende bereidingen van cassave en smokey saus. Ook erg lekker en we wilden eigenlijk voor nog meer saus vragen.
We sloten het diner af met een heerlijke mousse de maracujá, wij hielden al van passievrucht maar nu helemaal! Want een onwijs lekker dessert was dat zeg. Kortom de Braziliaanse keuken is echt top en zeer smaakvol en bij Barbèq koken ze het als de beste.

Barbèq Brazilian Streetfood
Barbèq Brazilian Streetfood
Wij gaan dan ook zeker vaker terug komen bij deze hotspot in Den Haag want je kan er ook gewoon gezellig cocktails gaan drinken met een hapje erbij in het weekend!

Barbèq
Torenstraat 79
2513 BP Den Haag
T: 070 326 5583
W: www.barbeqforkandcork.nl

Geopend van donderdag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00 / 17:30 – 23:00 en zondag van 12:00 tot 18:00.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Elisa van Dam
    september 19, 2016 at 9:18 am

    Dit lijkt me echt een heel fijn restaurant, toegevoegd aan de to-do list!

  • Reply
    Kim
    september 29, 2016 at 1:59 pm

    Moet toegeven dat ik ook niet bekend met de Braziliaanse keuken, maar het klinkt allemaal erg lekker en zo ziet het er ook uit! Ik ga deze plek zeker onthouden 🙂

    • Reply
      88 Food
      september 29, 2016 at 2:07 pm

      Ja doen, echt de moeite waard en Barbara & Rebeca zijn zo lief!

    Leave a Reply