Event Video

Matcha & Tea Tasting // Hug The Tea x 88 Food

Dat wij gek zijn op thee dat wisten jullie al. Vorige maand organiseerden we samen met Hug The Tea dan ook een Matcha & Tea Tasting voor bloggers. De zusjes Claire en Lisa, die dit leuke zaakje begonnen zijn, zijn gespecialiseerd in groene thee. Laat dat nou net onze favoriete theesoort zijn! Daarbij hoort natuurlijk ook matcha, deze thee is voor vele nog een mysterie. Terwijl je er hele lekkere drankjes mee kan maken en de thee veel healthy benefits met zich meebrengt. Net als Hug The Tea willen wij laten zien dat thee hip en lekker is. Je kan er namelijk net als met koffie heel veel kanten mee op. Tijdens deze tasting lieten we iedereen dan ook kennis maken met verschillende groene theeën met bijpassende hapjes en gaven de blending tea sisters een matcha demonstratie. Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie van de gezellige avond!


We hebben al eens eerder geschreven over Hug The Tea en de tea sisters en komen er graag wanneer we in Den Haag zijn. Wel is het natuurlijk leuk om te vertellen welke theeën we hebben gedronken en welke hapjes we hier bij aten. Veel Japanse theenamen eindigen trouwens op ‘cha’, dit omdat ‘cha’ simpelweg thee betekend. De tea tasting bestond uit vijf gangen.

Matcha & Tea Tasting // Hug The Tea x 88 Food
Matcha & Tea Tasting // Hug The Tea x 88 Food

Menu

Sencha – Coconut macaroon & matcha chocolate
Sencha zullen de meeste wel kennen van naam. In Japan is dit dan ook de meest populaire thee, die het vaakst gedronken wordt. We begonnen de tasting dus met een lekkere en toegankelijke thee. De sencha werd geserveerd met een soort kokos makroon waarop een laagje matcha chocolade zat, erg lekker!

Guricha – Matcha cakeroll & fresh fruits
Bij ronde twee kregen we een guricha, dit is één van onze favoriete theeën. De guricha is lekker fruitig en mild van smaak en ging mooi samen met de matcha cakeroll en frambozen, heerlijk!

Konacha – Japaness rice duo
De Japanese rice duo is niets meer dan sushi en thee. Yes, je leest het goed sushi! Konacha wordt dan ook wel de sushi thee genoemd omdat hij vaak tijdens het eten van sushi gedronken wordt. De thee neutraliseert namelijk je smaak waardoor je goed de sushi kan proeven. Kortom ronde drie was wederom om van te smullen.

Matcha –  Green tea macaron
Ronde vier begon natuurlijk met de matcha demo, hier liet Denise zien dat ook zij een echte blending tea sister is! Matcha is een poedervormige groene thee die je met een bamboeborsteltje samen met water mengt tot er een schuimlaagje opkomt. Wij dronken de matcha als een shot maar je kan er bijvoorbeeld ook heerlijke latte’s mee maken. Matcha is verkrijgbaar in verschillende gradaties en heeft veel healthy benefits. Bij het matcha shot aten we een groene thee macaron met daartussen matcha chocolade, yummy!

Kukicha Jasmine – Matcha Icecreamess
We sloten af met een blend van de zusjes, kuchicha met jasmijn bloemen. Heerlijke smaak en het matcha ijs smaakte ook top, mooie afsluiting van de avond!

Matcha & Tea Tasting // Hug The Tea x 88 Food
Matcha & Tea Tasting // Hug The Tea x 88 Food
Matcha & Tea Tasting // Hug The Tea x 88 Food
Het was een zeer geslaagd event met en gezellig groepje. Later op de avond kwamen Claire en Lisa nog een Japans matcha biertje tegen, die we natuurlijk gingen proeven met zijn allen! Aparte smaak maar niet vies. Wil jij ook een keer thee proeven bij deze leuke hotspot? Dat kan, ze geven namelijk regelmatig Tea Tastings. Meer informatie hierover vind je op hun website.

Matcha & Tea Tasting // Hug The Tea x 88 Food
Hug The Tea
Oude Molstraat 16
2513 BB Den Haag
www.hugthetea.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply